Mesarji bio photo

Mesarji

COED slowpitch softball ekipa

Email Twitter Facebook

Naši člani

Matino (#67), pitcher

Z varne razdalje je trening Mesarjev izgledal kot zabavna igra in bil sem kar malo presenečen, ko so bili po zaključku vsi zasopli in prešvicani. OK, kriva je vročina, sem si mislil sam pri sebi in obljubil, da pridem na naslednji trening zadevo dejansko probat. In res sem prišel. In takoj padel noter. Softball je sicer res zelo zabavna igra, a poleg tega tudi naporna.

Urša (#11), catcher, outfield

Čeprav sem že v osnovni šoli odkrila umetnost odbijanja žog in tekanja po bazah, sem sem šele v preteklem letu odkrila Mesarje in z njimi softball. Softball je skupinski šport, ki je v svoji osnovi igra, polna zabave, tekmovalnega duha in trdega dela. Frustracije ob napakah, bolečine v mišicah za katere sploh nisi vedel da jih imaš in jeza nad samim sabo, ko zamahneš in že spet zgeršiš grdo žogo pa čeprav veš da je nebi smel odbijati so sestavni del nje. Vendar pa na vse to pozabiš, ko uspešno odbiješ žogo in pritečeš na prvo bazo ali ko pritečeš "domov" in daš piko. Ob vsem tem pa ti ob strani stoji skupina fantov in deklet, ki trpi s tabo, te vseskozi spodbuja, občasno brcne v rit in vedno nasmeji.

Vini (#72), vodja ekipe, prva, druga ali tretja baza, rezervni pitcher

Kot otrok sem dve leti s prijatelji na sosednjem travniku igral baseball. Mnogo let kasneje sem nekje zasledil, da obstaja rekreativna softball liga. Tudi sam sem začel razmišljati, da bi sestavil ekipo igralcev sofballa. Toda vse se je začelo na pivu z enim od članov današnje postave. K sodelovanju smo povabili nekaj prijateljev in twitterašev. Bilo nas je ravno dovolj, da ustvarimo ekipo – pet punc in pet fantov, ki smo tam zadaj na igišču blizu Mesarske ceste imeli prvi trening.