Mesarji bio photo

Mesarji

COED slowpitch softball ekipa

Email Twitter Facebook

O softball klubu Mesarji

Zgodba ekipe se je začela spomladi leta 2012 na Mesarski cesti v Ljubljani. 5 parov, sosedov z Mesarske se je odločilo, da sestavi mešano ekipo za slowpitch softball. Zelo kmalu smo ugotovili, da nimajo vsi dovolj časa, da bi redno sodelovali v ekipi, zato smo se odločili, da k sodelovanju povabimo še prijatelje in znance od drugod.

Ekipa se je poimenovala Mesarji po Mesarski ulici, kjer se je vse začelo. V ekipi ni nobenega poklicnega mesarja, imamo pa celo nekaj vegetarijancev.

Najprej smo trenirali na asfaltnem igrišču pri Srednji ekonomski šoli v bližini, kmalu pa smo dobili možnost rednega termina na pravem igrišču v Štepanjskem naselju.

Od sezone 2013/2014 naprej sodelujemo tudi v državnem prvenstvu.

Mesarji v medijih

Med Mesarji niti enega mesarja

V velikih mestih velja stereotip, da se sosedje med seboj ne poznajo. Poznajo se otroci blokovskih naselij in starši včasih preko njih, a največkrat se pogovarjajo le na sestankih hišnih svetov, ali pa še to ne. V resnici v Ljubljani obstaja več skupnosti, ki so nastale zato, da se sosedje spoznajo in družijo v skupnih aktivnostih. Tako kot Mesarji. Ni jih združila prenova strehe, niti mesarski poklic, pač pa v Sloveniji razmeroma nepoznan šport – softball. Ime pa jim je posodila ulica, kjer se je vse skupaj začelo – Mesarska. … ljubljanapametnomesto.si

Softball: Mesarji na tekmo pripeljejo Svinjske ribice

Z Mesarji se dobim nedaleč stran od mesta, kjer trenirajo. Pa ne rezanje mesa, temveč metanje žogice in odbijanje. Pisana druščina fantov in deklet sestava softball ekipo, ki je s svojim entuziazmom in energijo med igralce tega športa vnesla svežino in navdušenje. … delo.si